Livreddertårne åbner med jubilæumskage

Fra i dag er der livredder fra TrygFonden på syv strande i Lorryland

Efter seks måneders træning hejser TrygFondens livreddere i dag flaget i syv rød-hvide livreddertårne forskellige steder i Lorryland.

I 2017 gennemførte livredderne 51.763 indsatser i hele landet, men kun i 13 tilfælde var en eller flere personer  i akut livsfare. 

- De fleste badegæster er gode til at passe på sig selv, når de er i vandet, men vi ved af erfaring, at der hvert år opstår kritiske situationer, og nogle gange også ulykker på de danske strande og havnebade. Derfor er det er vigtigt, at livredderne kan gribe ind under akutte og livsfarlige situationer, siger René Højer, programchef i TrygFonden i en pressemeddelelse.

- Men stor del af deres tid bruger livredderne faktisk på det forebyggende arbejde. De giver råd om vand- og vejrforhold til strandgæsterne, og på den måde er de med til at forhindre, at ulykker og farlige situationer overhovedet opstår. Så det forebyggende arbejde er en stor og meget vigtig del af livreddernes arbejde, forklarer René Højer. 

Kan hjælpe med lidt af hvert

TrygFondens kystlivreddere har i år 20-års-jubilæum og åbner derfor tårnene med kage til de fremmødte klokken 11. Indtil den 22. august er de på strandene mellem klokken 11 og 19.

Og man skal endelig kontakte dem, hvis man har brug for hjælp, fortæller Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFondens Kystlivredning.

- Livredderne kender stranden godt og kan oplyse, om der er særlige forhold, som man skal være opmærksom på, inden man går i vandet. Så tag endelig fat i livredderne, når du møder dem på stranden. De kan også være behjælpelige, hvis man har skåret sig på en sten, har fået bistik eller ved andre førstehjælpsbehov, siger Anders Myrhøj.

Ud over TrygFondens livreddere er der også livreddere på en række andre strande. Det kan du blandt andet læse om her.

Steder med livreddere fra TrygFonden

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Flydendeparcelhus (1)

playChristian bor i et flydende parcelhus med vinkælder og legeplads

SLOW COVER FB1

playFik succes under nedlukning: Kan ler få os til at elske vores rynker?

25_seconds

playHenriette laver kjoler af sengetøj: "Næste generation skal lære at reparere deres ting"

Artikelfoto 01

playSørens coronaprojekt stak helt af: Nu kommer Jytte Abildstrøm og Bjarke Ingels på besøg

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere