Livreddertårne åbner med jubilæumskage

Fra i dag er der livredder fra TrygFonden på syv strande i Lorryland

Foto: TrygFonden

Efter seks måneders træning hejser TrygFondens livreddere i dag flaget i syv rød-hvide livreddertårne forskellige steder i Lorryland.

I 2017 gennemførte livredderne 51.763 indsatser i hele landet, men kun i 13 tilfælde var en eller flere personer  i akut livsfare. 

- De fleste badegæster er gode til at passe på sig selv, når de er i vandet, men vi ved af erfaring, at der hvert år opstår kritiske situationer, og nogle gange også ulykker på de danske strande og havnebade. Derfor er det er vigtigt, at livredderne kan gribe ind under akutte og livsfarlige situationer, siger René Højer, programchef i TrygFonden i en pressemeddelelse.

Læs også Nu er der livreddere på disse seks strande - men ingen på resten af kysten

- Men stor del af deres tid bruger livredderne faktisk på det forebyggende arbejde. De giver råd om vand- og vejrforhold til strandgæsterne, og på den måde er de med til at forhindre, at ulykker og farlige situationer overhovedet opstår. Så det forebyggende arbejde er en stor og meget vigtig del af livreddernes arbejde, forklarer René Højer. 

Kan hjælpe med lidt af hvert

TrygFondens kystlivreddere har i år 20-års-jubilæum og åbner derfor tårnene med kage til de fremmødte klokken 11. Indtil den 22. august er de på strandene mellem klokken 11 og 19.

Læs også Børn kan komme i praktik som livredder hele sommeren

Og man skal endelig kontakte dem, hvis man har brug for hjælp, fortæller Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFondens Kystlivredning.

- Livredderne kender stranden godt og kan oplyse, om der er særlige forhold, som man skal være opmærksom på, inden man går i vandet. Så tag endelig fat i livredderne, når du møder dem på stranden. De kan også være behjælpelige, hvis man har skåret sig på en sten, har fået bistik eller ved andre førstehjælpsbehov, siger Anders Myrhøj.

Ud over TrygFondens livreddere er der også livreddere på en række andre strande. Det kan du blandt andet læse om her.

Steder med livreddere fra TrygFonden

  • Bellevue Strandpark
  • Charlottenlund Strandpark
  • Havnebadet Islands Brygge
  • Vallensbæk Strand
  • Brøndby Strand
  • Ishøj Strand
  • Hundige Strand

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik