Livreddere parate hvis sommeren fortsætter

Bliver næste weekend af samme karat som den denne, så vil alle livredderposter fra Hundested til Snekkersten være bemandet - selvom sæsonen egentlig kun gik fra 23. juni til 19. august, skriver Frederiksborg Amts Avis, mandag.

- Borgere har efterlyst mere fleksibilitet med sæsonen, og de tre kommuners redningsudvalg har givet grønt lys for at tage næste weekend med. Vi tager endelig stilling på torsdag, når vi ser vejrudsigten, fortæller distriktslivredder John Mogensen, Nordsjællands Kystlivredningstjeneste, der har udskudt flytningen af livredderhusene på strandene med en uge.

John Mogensen glæder sig over, at man er kommet gennem sæsonen ved Nordkysten helt uden drukneulykker.

- Livredderne har haft 48 røde aktioner, det er episoder, hvor vi enten har måttet ringe 112 eller redde badende i land. Renser vi for ulykker på land, så har livredderne 27 gange været i vandet for at redde en badegæst. Det er et lidt højere tal end sidste år, selvom der har været færre gode badedage. Forklaringen kan være flere dage med vind fra vest og nordvest, som giver bølger og strøm, og som kan give farlige situationer ved moler og høfder. Der opstår hestehuller og det kan bringe folk i panik, hvis de mærker at de suges ud, siger John Mogensen, der noterer sig, at meldingen fra strandene lyder, at badegæsterne generelt har opført sig fornuftigt i år og følger baderådene.

- Men vi kunne stadig godt ønske os, at forældre have mere styr på deres børn, når de er ved stranden. Der ser vi stadig uheldige situationer, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere