Livredder efterlyser vagtværn

Hærværk og tyverier har de senere år i stigende grad plaget livredningstjenesten langs Nordkysten. Østpå har kommunerne allerede taget konsekvensen og inddraget private vagtværn i beskyttelsen mod de livsvigtige livredderposter. Måske kan Halsnæs Kommune mod vest blive nødt til at gøre det samme, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det mener i hvert fald distriktslivredder ved Nordkystens livredningstjeneste Steffen Lund Jensen, efter han søndag morgen blev kaldt til Hundested for at inspicere livredningsposten på byens strand, Trekanten, som for anden gang på bare en uge var blevet udsat for groft hærværk.

- I sidste weekend blev vores flagstang brændt af. I nat blev vinduerne til livredderskuret brudt op, og alting lå bare og flød på stranden, da livredderen mødte her til morgen, lød det således i går fra Steffen Lund Jensen, der understreger, at der ikke blot er tale om drengestreger.

- Det er alvorligt, det her. Det handler om liv og død. For når vi mister vores livredningsudstyr, så kan vi ikke køre vores livredningstjeneste fra 10 til 18, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere