LISTE: Her kan du komme på kroophold

En tur på kroophold er et hit. Senest har en endnu ikke åbnet kro modtaget flere tusind bookinger. Her kan du se, hvor der ligger kroer i TV 2 Lorrys sendeområde.

Foto: www.facebook.com/pg/skoemagerkroen.dk

I Kirke Såby i Lejre Kommune ligger der en gammel kro.

Længe har den stået tom og ubenyttet, men nu får den nyt liv. Inden længe, helt præcis den 1. august, flytter Poul Bøje Nielsen, nemlig ind på adressen.

Den kendte restauratør står også bag den anerkendte Elmely Kro, der ligger i Ugerløse. 

Læs også Tusindvis har booket bord på historisk kro - som ikke engang er åbnet

Og allerede nu, før åbningen, har kroen modtaget tusindvis af bookinger - helt præcis 2.800 styks. Og det er faktisk så mange, at det er det højeste antal bookinger før en åbningen i mere end fire år, hvor Bojesen i Tårnet på Christiansborg havde 7.500 bookinger før åbningen.

Men den nye kro, der hedder Skoemagerkroen, er langt fra den eneste kro, hvor man både kan få en bid mad og en overnatning, før rejsen går videre. Du kan få det fulde overblik herunder:

Hotel Viby Kro

Skolevej 1, 4130 Viby Sjælland

På den midtsjællandske kro praler de af veltilberedt kromad, som kromutter selv lavede den. En overnatning koster knap 800 kroner, og kroen ligger i idylliske Viby Sjælland, hvor der er kort til både Sagnlandet i nabokommunen Lejre og Domkirken i Roskilde. Og så kan man opleve tidsånden fra Kong Frederik den 7.

Der er plads til 70 gæster på Viby Kro Foto: VisitRoskilde

Herløv Kro Hotel

Herlev Torv 9-11, 2730 Herlev

Siden 1863 har Herløv Kro Hotel været et lokalt sted for Herlevgenserne, og det er det fortsat. Kroen er hædret med tre stjerner af Horesta. Kroen ligger ganske centralt, og der er ikke lang vej til hovedstaden fra Herlev Torv.

Der er 56 værelser på Herløv Kro Hotel Foto: Booking.com

Hotel Rådhuskroen

Østergade 1, 3600 Frederikssund

Midt i Frederikssund ligger Rådhuskroen. Kroen er lille og har blot ni værelser og en resaturant. Kroen ligger blot 14 minutters gang fra stranden, mens de rer 10 minutter til stationen, hvorfra du kan opleve meget mere af Nordsjælland.

Der er kun ni værelser på den lille kro i Frederikssund. Foto: Hotel Rådhuskroen

Hotel Fredensborg Store Kro

Slotsgade 6, 3480 Fredensborg

På gågaden mod Fredensborg Slot, hvor dronningen bor i både efteråret og foråret, ligger en kro. Kroen kan dateres hele vejen tilbage til 1723. Foruden slottet ligger kroen også meget tæt på den store og smukke Esrum Sø. Store Kro har 22 værelser, som alle er moderniseret i kroens gamle, romantiske stil.

Kroen har i 2018 modtaget et udmærkelsescertifikat af tjenesten Tripadviser. Foto: Hotel Fredensborg Store Kro

Lynæs Kro & Hotel

Frederiksværkvej 6, 3390 Hundested

Blot fire minutters gang fra stranden i smukke Hindested ligger Lynæs Kro og Hotel, der er ét af hele to kroer med overnatning i byen. Der er i alt fem værelser på kroen, hvor man også kan få serveret morgenmad. Desuden indeholder kroen en restaurant med sædvanlige kroretter i idylliske omgivelser.

Lynæs Kro & Hotel har fik sin første bevilling af administrationen for Frederiksværks Gods i 1810. Foto: Booking.com

Hundested Kro & Hotel

Nørregade 10, 3390 Hundested

300 meter fra Isefjordens bred ligger Hundested Kro. Kroen har i alt 46 værelser, som fordeler sig på to bygninger. Den gamle krodel er omtrent 200 år gammel, og restauranten serverer både frokost- og aftensmad.

Hundested Kro ligger blot 300 meter fra Isefjord. Foto: Visit Nordsjælland

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?