Lille forspring til borgerlig borgmesterkandidat i Hillerød

Hillerøds socialdemokratiske borgmester er ude i et tæt kapløb med Venstres borgmesterkandidat i kampen om magten i den nordsjællandske kommune.

Hvis der var valg i dag, ville Venstres borgmesterkandidat Klaus Markussen kunne sætte sig i borgmesterstolen med støtte fra Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, og den nuværende borgmester og socialdemokrat Kirsten Jensen ville være slået.

Det viser en ny meningsmåling, som Jysk Analyse har udført for TV/LORRY.

"Meningsmålingen viser et lille forspring til blå blok, og det skyldes især fremgang hos Dansk Folkeparti," siger valgforsker Robert Klemmensen fra Syddansk Universitet.

Ifølge målingen ville det blå valgforbund få 52 procent af stemmerne. Dansk Folkeparti er gået frem med 3 procent i forhold til valget i 2009 og sikrer det blå flertal.

Kirsten Jensens Socialdemokrater går lidt tilbage, SF går næsten 4 procentpoints tilbage og den lokale afdeling af Enhedslisten, Fælleslisten, går 1 procentpoint frem.

Hvis meningsmålingen holder stik, vil Kirsten Jensen ikke kunne samle flertal - heller ikke, hvis hun får opbakning fra Det Radikale Venstre, der sikrede hende borgmesterposten i 2009.

Kirsten Jensen bejler til byrådets enlige medlem fra Dansk Folkeparti:

"Vores lokale byrådsmedlem af Dansk Folkeparti deler mange mærkesager med mig, når det gælder miljøet og børnenes skolegang. Det synes jeg, han skal tænke på," siger Kirsten Jensen (Socialdem.) .

Venstres spidskandidat glæder sig over meningsmålingen men afventer valgdagen:

"Det er et klap på skulderen, men det er vælgernes afgørelse den 19. november, der tæller," siger Venstres Klaus Markussen.

De radikale i Hillerød vil ikke på forhånd pege på en borgmesterkandidat men går efter størst mulig radikal indflydelse, siger partiets spidskandidat i Hillerød Christina Thorholm til TV/LORRY.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere