Liebhaveri slap af med fredskov

Salg: 487 kvadratmetre fredskov på Knud W. Jensens liebhaverejendom er tilsyneladende »forsvundet« ifølge Frederiksborg Amts Avis.

I løbet af tre måneder sidste år forsvandt alle juridiske spor af fredskov på Knud W. Jensens ejendom i Sletten, som kunstmuseet Louisiana er ved at sælge.

Sagen har sine tråde helt tilbage til 1960, hvor Louisianas stifter forærede et stykke af sin jord til offentlig sti. Til gengæld fik han 487 kvadratmetre af stejlepladsen i Sletten, på kanten af grunden ud mod Øresund, skriver avisen.

Den aftale blev aldrig tinglyst, men det fik Louisiana og Naturstyrelsen styr på i marts sidste år. I købsaftalen understreger Naturstyrelsen imidlertid, at der er noteret fredskov på den matrikel, der har været stejleplads. Under en senere sammenlægning af de to matrikler er ordene om fredskov faldet ud, så fredskoven i dag tilsyneladende ikke eksisterer - og dermed ikke lægger begrænsninger på udnyttelsen af grunden.

- Det aner jeg ikke noget om, siger Carsten Skjøt, økonomichef på Louisiana, da Frederiksborg Amts Avis spørger ind til en forklaring.

Historien om fredskoven, der er »forsvundet«, kommer et år efter, at Louisiana første gang forsøgte at sælge Knud W. Jensens hus. Dengang blev salget indstillet efter kritik af, at køberen vil nedrive og udstykke det bevaringsværdige hus.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere