Lejre ramt af bølge af indbrud i biler

Beboerne på vejsystemet Møllerjorden i Højby/Lejre fik sig en ubehagelig overraskelse, da de stod op i går morges.

Mindst 15 biler på vejen havde fået knust ruder eller var brudt ind i på anden vis, og fra en stor del af dem var der stjålet GPS-systemer og bilradioer. Det gælder også et par biler fra Røglebakken ikke langt derfra, skriver DAGBLADET Roskilde.
- Der er ingen tvivl om, at striben af bilindbrud var organiseret. Tyvene har været ude og søge på specielle ting - i dette tilfælde radioer og GPS'er, og de har stort set ikke stjålet andet, bortset fra lidt solbriller og tøj. Det kan tyde på en af de østbander, der udser sig et villakvarter og så tager det fra en ende af, helt systematisk. Indbruddene finder sted på meget kort tid: hvis de er to-tre stykker, kan de klare det på et kvarter til 20 minutter, siger Jan Lauritzen, klommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.
Han forklarer, at banden typisk læsser tyvegodset af hos en medskyldig i en anden bil, som fjerner det hurtigt. Hvis de selv skulle blive taget i en bil, er det uden stjålne tyvekos­ter.
Man kan undre sig over, at så mange knuste ruder ikke har vækket beboerne på Møllerjorden. Men det er der en forklaring på:
- Hvis man for eksempel bruger en hammer af den slags, der findes i busser ved nødudgange, giver det blot et bonk. Det lyder ikke som en vinduesrude, der knuses med balder og brag. Bilruder lyder anderledes, siger Jan Lauritzen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik