Lejre kæmper for akutbil

Lejre Kommune kan gå foran med akutbil til både ulykker og livstruende sygdom.

Det slog tillidsmand Brian Thomsen fast på nytårsparolen på brandstationen i Kirke Hyllinge lørdag, skriver DAGBLADET Roskilde. Han er tillidsmand for brandmændene på Lejre Brandstation Nord.
Både Hvalsø og Bramsnæs har tidligere haft egen ambulance, indtil der var for få uddannede til et fornuftigt vagtskema. Men fra Kirke Hyllinge kører nødbehandlere stadig ud, og sidste år hjalp nødbehandlere således 84 mennesker på 79 ture.
- De nødbehandlere, vi har i dag, kører ud til folk, der er kommet til skade med et snit i fingeren eller ved trafik-uheld. Men de må ikke køre ud til folk med hjertestop eller vejrtræknings-besvær, selv om de kan se det på en sms på mobiltelefonen fra alarmcentralen, forklarede Brian Thomsen.
Det fandt han horribelt for alle parter og påpegede, at det er ulovligt for alle andre borgere ikke at hjælpe i livstruende situationer. Men nødbehandleren på vagt skal altså lade stå til ved livstruende sygdom og overlade kørslen til ambulancer fra Roskilde. Nu har regeringen imidlertid varslet, at alle borgere i Danmark inden for 15 minutter skal kunne få akut hjælp, inden man når frem til sygehuset. Og her ville nødbehandleren komme være ideel til at træde til.
- Vi vil godt opfordre politikerne til at arbejde intenst på, at netop Lejre Kommune bliver foregangs-kommune som et sted, hvor nødbehandleren må løse denne opgave, sagde Brian Thomsen.
Lejre-borgmester Flemming Jensen er åben over for dialog, men vil vente med at forholde sig til ønsket, indtil han kender Region Sjællands planer for ambulance-beredskabet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere