Lejligheder i Farum renoveres for pcb

295 lejligheder i Farum Midtpunkt, der er forurenet af kræftfremkaldende pcb, bliver nu renoveret.

Foto: TV2/Lorry

Furesø Boligselskab, KAB og Furesø Kommune har fundet en løsning i sagen om 295 lejligheder i Farum Midtpunkt, der er forurenet med det giftige stof pcb, som blandt andet er kræftfremkaldende.
     
Parterne er blevet enige om et renoveringsprojekt, som skal fjerne problemet permanent.
     
Et forsøg på at forsegle de forurenede fuger i bygningerne har ikke virket. Tværtimod har stoffet bredt sig til vægge, gulve og plastmateriale.
     
KAB går allerede i år i gang med at genhuse beboerne fra de berørte lejligheder i Birkhøjterrasserne i Farum Midtpunkt. Genhusningen løber frem til udgangen af 2012, og beboerne vil så vidt muligt få tilbudt lejligheder i andre dele af Farum Midtpunkt.
     
Selve renoveringen bliver opdelt i faser, og arbejdet med den første boligblok går i gang i begyndelsen af 2012.
     
Når renoveringen er gennemført, vil blokken blive målt for pcb, og resultatet af målingerne vil danne udgangspunkt for renoveringsmetoden i de øvrige fem blokke.
     
Det ligger fast, at beboerne først kan flytte tilbage, når boligerne opfylder sundhedsmyndighedernes krav til mængden af pcb i indeluften.
     
- Det første, vi overvejer i sager med indeklimaproblemer, er beboernes velfærd, og det har også været tilfældet i denne sag, siger adm. direktør i KAB Jesper Nygård.
     
- Vi er meget glade for, at det efter mange komplicerede overvejelser og forsøg nu ser ud til, at det er muligt at renovere boligerne til alles tilfredshed, siger han.
     
Også borgmester Ole Bondo Christensen, Furesø Kommune, er glad.
     
- Farum Midtpunkt og vi er meget tilfredse med den indsats, der nu sættes i gang for at løse pcb-problemet i Birkhøjterrasserne.
     
- Vores mål har fra begyndelsen været at sikre beboernes sundhed gennem en permanent løsning på problemet. Det mål tilgodeses med denne løsning, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik