Lejere fuppes for 860 millioner kroner

Bor du til leje i en ejerlejlighed? Så hører du til de helt op til 100.000 danskere, der kunne få sat huslejen ned med gennemsnitligt 8.600 kroner om året, hvis de tog deres sag i Huslejenævnet.

Det skriver metroxpress. For alle ejerlejligheder i ejendomme, der blev taget i brug inden 1992, gælder der nemlig ganske bestemte regler om, hvor meget de må lejes ud for de regler overholdes sjældent, vurderer Lejernes Landsorganisation (LLO).

»I ni ud af 10 sager, vi ser på, er huslejen for høj,« fortæller direktør Claus Højte fra LLO Hovedstaden.

LLO har for metroxpress beregnet, at hvis alle, der bor til leje i en ejerlejlighed, tog deres sag i Huslejenævnet, ville de i gennemsnit få en huslejenedsættelse på 8.600 kroner om året.

Hos Ejendomsforeningen Danmark anerkender man da også, at mange ejere lejer deres lejlighed ud til overpris. Men det er ikke et udtryk for, at ejerne er grådige, mener administrerende direktør Torben Christensen.

»De ser på, hvilke udgifter de har, og beder lejeren om at betale det beløb. Men det må man ikke ifølge reglerne, og derfor ender mange med at måtte udleje deres lejligheder med et tab på tusindvis af kroner hver måned,« fortæller han til metroxpress.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere