Ledige mænd bør se til kvindejobs

For tre år siden var der flere ledige kvinder end mænd. Men godt hjulpet på vej af den økonomiske krise har arbejdsløsheden ramt mændene hårdest.

Hvor der i december 2007 var 45.000 ledige kvinder og 35.000 ledige mænd, så var der med udgangen af 2010 markant flere ledige mænd, nemlig 92.000 mod 70.000 kvinder uden arbejde, viser tal fra Danmarks Statistik.
Tallene får nu ligestillingsminister Lykke Friis (V) på banen med en kampagne, der har til formål at få flere mænd over i de kvindedominerede omsorgsfag, skriver Frederiksborg Amts Avis. Der skal flere mænd ud i daginstitutioner i hjemmeplejen og i andre omsorgsfag.
- Mændene har for alvor været den økonomiske krises tabere. De aktuelle ledighedstal viser en tendens og en risikogruppe, vi bør være opmærksomme på. Hvis vi ikke skal tabe en stigende gruppe af mænd, tror jeg, det er vigtigt at tænke i alternative muligheder til de traditionelle mandefag, som i fremtiden kommer til at fylde mindre og mindre på det danske arbejdsmarked, siger Lykke Friis. Hun mener fastlåsningen i typiske mande- og kvindefag gør det danske arbejdsmarked ufleksibelt og sårbart i krisetider. En kampagnesite »skift job - ikke køn« der går i luften i dag, skal give gode råd og erfaringer med at rekruttere mænd til pleje- og omsorgsfag.
Men der skal mere end en kampagne til at lokke mænd over i kvindefag, mener Charlotte Poulsen, vicedirektør på Sopu, social- og sundhedsskolerne i Hillerød og København.
- Ser vi på både sosu-området og pædagogik, så har det de sidste 20-25 år konstant været 90-95 procent kvinder på uddannelserne. Og det lige meget om vi forsøger at samle de mandlige elever på rene mandehold eller andre tiltag. Det handler om at omsorgsområdet er et lavtlønsområde, og det synes mænd ikke er så interessant, siger Charlotte Poulsen, der ellers gerne så flere mænd søge ind på omsorgs-uddannelserne.
- Vores udgangspunkt er, at mænd er lige så velkvalificerede, som kvinder. Og det kunne også være med til at gavne effektiviteten ude på arbejdspladserne, hvis man havde en kultur der var mere inkluderende over for mænd. Mænd kan ikke rigtig med den kvindekultur, hvor man snakker meget om arbejdet, de vil hellere bare arbejde, siger Charlotte Poulsen til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik