Lav børnekriminalitet i Roskilde

140-150 af Roskilde Kommunes næsten 10.000 børn og unge mellem ni og 17 bliver hvert år taget i at begå kriminalitet. Det svarer til omkring 1,5 procent af Roskildes unge, hvilket er under landsgennemsnittet på omkring to procent. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Opgørelsen gælder de 9-17-årige, fordi det er ved ni år, at børn begynder at blive taget i butikstyveri. Kommunen bliver underrettet om alle sigtelser af børn og unge under 18 år, uanset om de er gamle nok til straf.
Børnekriminalitet bliver håndteret ved, at hvert eneste barn, der begår kriminaliet, bliver udsat for en førstegangssamtale mellem barn, forældre og myndigheder hjemme hos familien.

- Det gør vi ligegyldigt, om det er en pakke tyggegummi eller en alvorligere overtrædelse, siger Ole Hansen, ssp-konsulent i Roskilde Kommune til DAGBLADET Roskilde.
Til at starte med er der sjældent forståelse for, at kommunen vil komme på besøg hos familierne. Det gælder især de bedre stillede familier, der ikke mener, at de har brug for at få besøg af kommunen.
De kan dog ikke forhindre, at alle lovovertrædelser blandt børn under 18 bliver en sag i kommunen, og de fleste vil derfor gerne vide, hvad der bliver skrevet om dem. I sidste ende er de også glade for at få hjælp til at tale om problemerne.
- Erfaringen er, at når først man har været på besøg, er familien rigtig glad for, at en tredjepart er inde over. Det er jo en form for tillidsbrud, hver gang et barn begår noget kriminelt, og tillidsbrud betyder tit, at kommunikationen går lidt i stykker, forklarer Ole Hansen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere