Lattergas trend i Kbh?s natteliv bekymrer

Lattergas er nu blevet en ny trend på flere københavnske barer og natklubber. Men det bekymrer politi og sundhedseksperter.

En ny trend med at servere lattergas på natklubber skaber nu bekymring.

Ifølge Jyllandsposten er flere natklubber i København, sammen med øl og drinks nu også begyndt at tilbyde et sug af lattergas til gæster, der vil have en kort kildende rus.

Og det er ikke ulovligt, da små gaspatroner som hovedsagligt bruges i flødeskums-siffoner i den gastronomiske verden, kan købes helt lovligt hos eksempelvis isenkræmmere.

Men alligevel bekymrer lattergas trenden blandt andre direktøren for psykiatrifonden Vibe Klarup Voetmann:

- Det kan jo virke uskyldigt og sjovt, men lattergas er ligesom anden slags gas, som foreksempel ligthergas ikke sundt at indtage. Men for det første synes jeg at der er noget signalforvirring i barerne og natklubbernes ageren. Det er som om de siger til kunderne, kom bare og eksperimenter med stoffer og jeg synes de skulle lade være, siger hun til DR København.

Også hos politiet er man bekymret.

- Jeg synes ikke det er noget som man skal kunne sælge på et bevillingssted , siger vicepolitikommisær Mikkel Brogaard fra Københavns Politi til Jyllandsposten.

Ifølge avisen har man foreløbig registreret fire barer og natklubber i hovedstaden der tilbyder lattergas til sine gæster. Blandt andre har den trendy natklub Simons reklameret med lattergasbuffet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik