Varebil med påhængsvogn taget med 120 kilometer i timen

Hastighedskontrol på Køge Bugt Motorvejen afslørede vanvittige hastigheder,

Artiklen er opdateret d. 6. oktober. Politiet har ændret vogntypen fra lastbil til varebil med påhængsvogn.

Adskillige bilister finder åbenbart hastighedsgrænserne på motorvejene for vejledende. Det er i hvert fald det indtryk, man kan får, når Midt- og Vestsjællands politi fortæller om den hastighedskontrol, de har gennemført på Køge Bugt Motorvejen i den forgangne weekend.

Kontrollerne er gennemført på den del af motorvejen, hvor højest tilladte hastighed er 110 kilometer i timen. 

Varebil med afsindig fart

Og en af de trafikanter, der gik i politiets fælde, var føreren af en tonstung varebil med påhængsvogn. For hans type køretøj er den maksimale, lovlige hastighed 80 kilometer i timen.

Men da den 39-årige mand fra Nykøbing Mors søndag klokken 16.55 sprintede forbi hastighedsmåleren ved Køge, havde han fået varebil og anhænger op på ikke mindre end 120 kilometer i timen. Han står nu til en betinget frakendelse af kørekortet og en klækkelig bøde.

På grund af den høje hastighed havde chaufføren valgt at placere sit køretøj i fjerde vognbane, og der må han ifølge loven ikke køre.

Men den travle chauffør var ikke ene om at træde alt for hårdt på speederen. Klokken 18.35 fangede politiets videobil en bilist med deres kamera, som blev registreret for ikke mindre end 197,8 kilometer i timen ved Jersie. Bilens fører er en 27-årig mand fra Hvidovre, der står til betinget kørekortsfrakendelse og - som politiet beskriver det - en anseelig bøde.

Flere i fælden

Den står også til betinget frakendelse og bøde for en 22-årig mand fra Køge, der i sydgående retning ved Greve blev registreret med 162 km i timen. Senere på aftenen var det endnu en mand fra Hvidovre - denne gang en 33-årig, der røg i fartfælden. Han kørte 161,9 kilometer i timen.

Søndagens sidste fartgalning var en 25 årig mand, der ved Greve blev mål til 171 kilometer i timen. Han var i besiddelse af et ganske nyt kørekort, og kan dermed regne med både kørselsforbud og en bøde.

Det er ikke mere end godt end uge siden, Rigspolitiet afsluttede en ugelang kampagne med fokus på hurtigtkørende bilister. I den forbindelse forklarede de:

- Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet. Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken, lød det fra  Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Maria-sagen

Politiet leder nu efter forsvundne Maria i skovområde

Retten i Lyngby

Unge dømt - narrede ældre til at købe guldbarrer

Knivstik

Mand stukket ned i Indre By

Brand 1

Kraftig brand i båd - beredskab frygtede, at ilden spredte sig

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere