Laserpenne skaber panik i luften

Hele 22 gange har piloter i det danske luftrum oplevet at blive generet af laserlys sendt fra jorden i september måned. Senest blev et rutefly seks kilometer oppe i luften ramt af et skarpt lys søndag aften klokken 19.25 fra et sted på jorden ved Hillerød. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Laserpennene er et stigende problem for flysikkerheden. Det er vigtigt, at folk forstår, at det er særdeles farligt for både piloter og flypassagerer, og det er i høj grad også ulovligt at pege med de håndholdte lasere. Man risikerer at være medvirkende årsag til et flystyrt, advarer kommunikationschef Thorbjørn Ancker fra Trafikstyrelsen.

Styrelsen, som tager sig af den civile luftfart i Danmark, har nu indledt et samarbejde med politiet for at komme det stigende problem til livs.
- Der er udsendt informationer til alle fly om, at hvis piloterne oplever det her, så skal de med det samme melde det til flyvesikringstjenesten, som dernæst tager kontakt til politiet, som straks kan begynde en efterforskning, forklarer han.

Tidligere på året oplevede en helikopterpilot at blive blændet af laserlys i Greve. Piloten rettede straks sine projektører mod stedet, hvorfra lyset kom, og ikke lang tid efter kunne politiet konstatere, at det var en kun otteårig dreng, der stod bag »løjerne«.
Lyset, der kan blænde piloterne i flere minutter, stammer meget ofte fra de uskyldigt udseende laserpenne, der kan købes meget nemt på nettet.

Trafikstyrelsen så gerne, at det blev lige så strafbart at gå rundt med en laserpen, som det har været at gå rundt med en kniv, siden den omdiskuterede knivlov blev indført.
- Det nemmeste ville være at få det helt forbudt, men lasere bruges til mange formål. Eksempelvis bruger astronomer dem til at udpege stjerner på himlen. Men man kunne indføre, at de kun måtte bruges til anerkendelseværdige formål. Lige nu undersøger vi dog, hvordan man gør i andre lande, og det afventer vi svar på, siger Thorbjørn Ancker til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere