Lars Løkke satser på jyske ministre

Det er ikke mange ministre i Lars Løkke Rasmussens nye regering, som er valgt ind i Hovedstadsområdet. Sophie Løhde fra Nordsjælland bliver ny Sundhedsminister.

Kun 5 ud af 16 ministre i statsminister Lars Løkke Rasmussens Venstreregering er valgt i Sjællands Storkreds, Københavns Storkreds, Københavns Omegns Storkreds eller Nordsjællands Storkreds.

Til gengæld er flere af dem gengangere fra den tidligere VK-regering.

Claus Hjort Frederiksen indtager igen Finansministeriet, som han også varetog fra 2009 til 2011. Ved folketingsvalget fik den 67-årige jura-uddannede 8222 personlige stemmer i Nordsjællands Storkreds.

Søren Pind overtager Justitsministeriet efter Mette Frederiksen. I

februar 2010 blev han udnævnt til udviklingsminister, der gik dog kun et år, før de mange rejser som udviklingsminister blev skiftet ud med posten som integrationsminister. Søren Pind er valgt i Københavns Storkreds.

Bertel Haarder bliver endnu engang minister. Han skal være

Kulturminister og kirkeminister. Noget han prøvede kræfter med i den tidligere VK-regering. Tidligere var han også undervisningsminister i den såkaldte Firkløverregering i 1980'erne under den konservative Statsminister Poul Schlüter. Bertel Haarder er valgt ind i Sjællands Storkreds.

Karen Ellemann har tidligere været både miljøminister og indenrigs- og socialminister. I Lars Løkke Rasmussens nye regering indtager hun Indenrigs- og Socialministeriet. Hun er valgt ind Københavns Omegns Storkreds.

Eneste nye venstreminister i hovedstadsområdet er stemmeslugeren Sophie Løhde som er valgt i Nordsjællands Storkreds. Hun har igennem en årrække været Venstres sundhedsordfører, men får nu chancen for at praktisere sin sundhedspolitik som regeringens nye sundheds- og ældreminister.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik