Lars Løkke klar til valg i ny kreds

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen blev tirsdag aften officielt udpeget som Køge-Lejre Kredsens folketingskandidat i Sjællands storkreds.

Han var eneste kandidat til posten, men han blev ikke desto mindre hædret med langvarige stående klapsalver, da den formelle del af opstillingsmødet var overstået, skriver DAGBLADET Køge.

For både blandt lokale Venstrefolk i Køge / Lejre kredsen og i partiapparatet bliver flytningen fra Nordsjællands Storkreds til Sjællands Storkreds set som en stor gevinst for partiet.

Lars Løkke Rasmussen fik næsten 57.000 personlige stemmer ved sidste Folketingsvalg, og da Sjællands Storkreds er næsten dobbelt så stor; giver det god mening at koble partiets største stemmesluger på den største stemmetank.

Sjællands Storkreds er Danmarks største

Lars Løkke Rasmussen lagde heller ikke skjul på, at der først og fremmest er tale om en strategisk beslutning.

- Sjællands Storkreds er Danmarks største, og det er én af de kredse, hvor vi ikke klarede os helt så godt ved sidste valg. Det håber jeg, at jeg sammen med de mange andre gode kandidater kan være med til at ændre på, siger Lars Løkke Rasmussen.

Den tidligere statsminister overtager en valgkreds, der blev ledig i foråret, hvor Birthe Rønn Hornbech valgte ikke at genopstille. Ifølge Lars Løkke Rasmussen vil han følge sin forgængers eksempel, når det gælder om at varetage regionens interesser.

- Ligesom Birthe Rønn Hornbech vil jeg aldrig blive et ekko for lokale interesser. Jeg kan ikke bare gentage synspunkter, jeg hører på Køge Torv, fordi som partiformand bliver de også Venstres synspunkter. Når det er sagt, så er viden lig med indflydelse, og jo bedre jeg er informeret i lokale problemstillinger, jo mere kan jeg arbejde for at løse dem, siger Lars Løkke Rasmussen.

Opstillingsmødet på Hotel Hvide Hus fandt sted samme dag, hvor en meningsundersøgelse fra Voxmeter gav Venstre en historisk stor tilslutning på 63 mandater.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere