Langtidsledige fik ikke kommunens akutjob

Målet om at give job til 300 langtidsledige dagpengemodtagere i København er langt fra nået, skriver DR København.

Akutjobordningen udløber i dag, og den seneste opgørelse fra starten af juni viser, at kun 145 langtidsledige dagpengemodtagere har fået et akutjob i kommunen. Et flertal på rådhuset med Overborgmester Frank Jensen i spidsen slog sig ellers op på, at det ville give job til 300.

- Man er jo aldrig tilfreds, når man ikke kommer i mål, siger Københavns Overborgmester, Frank Jensen (S) til DR København.

Den endelige opgørelse kommer efter sommeren. Overborgmesteren regner ikke med at komme i nærheden af at nå de 300 akutjob.

Flere af Københavns borgmestre havde ellers beordret forvaltningerne til at forskelsbehandle og sætte dagpengemodtagerne forrest i jobkøen - også selvom de ikke var de bedst egnede.

Det har åbenbart ikke været nok. Københavns Kommune har slået i alt 2.173 akutjob op. Kun omkring 15 procent af de job, der er blevet besat, er gået til en arbejdsløs, der stod til at miste sine dagpenge.

- Vi har gjort alt, hvad vi kan. I min forvaltningen, Økonomiforvaltningen, har det været en udfordring at nå målet om at finde langtidsledige dagpengemodtagere til akutjobbene, fordi vi har haft rigtigt mange specialiserede stillinger, som kræver særlige kompetencer, siger Overborgmester Frank Jensen til DR København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere