Lange ventelister forgylder læger

Patienter, som henvises til et privathospital, bliver i stor udstrækning behandlet af de samme læger, som skulle have behandlet dem på det offentlige sygehus, skriver Politiken torsdag.

Patienter, som henvises til et privathospital, bliver i stor udstrækning behandlet af de samme læger, som skulle have behandlet dem på det offentlige sygehus, skriver Politiken torsdag.

Det er patienterne selv, der vælger det private hospital. Men ofte ender de på et privathospital, som er bemandet med læger fra det offentlige hospital, og som har bijob og dermed en ekstraindtægt på det private sygehus. Det viser en opgørelse over patienternes vandring fra offentlige sygehuse til privathospitaler, som Politiken har fået fra Region Hovedstaden.

I anden halvdel af 2009 sendte Gentofte Hospitals øre-næse-hals-afdeling 253 patienter til privathospitaler. 99 af dem blev behandlet på Herlev Privathospital, der har seks kirurger ansat, fem af dem arbejder til daglig i faste stillinger på øre-næse-hals-afdelingen på Gentofte. Dermed er lægernes eget Herlev Privathospital den største modtager af patienter fra Gentofte Hospital.

»Det ser påfaldende ud«, siger Bent Larsen, der er formand for Venstres gruppe i Region Hovedstaden, til Politiken. Han betegner det som »usundt«, at lægerne arbejder både på det offentlige hospital og i det private.

Gentofte-lægernes bijob skabte debat for syv år siden, da det daværende Københavns Amt mente, at lægerne henviste patienter til sig selv.

Derfor blev der indført et etisk regelsæt, som forbyder læger at henvise patienter til egne privathospitaler. Samtidig blev der oprettet en enhed i Region Hovedstaden, som står for alle henvisninger.

»De retningslinjer følger vi fuldt ud«, siger Henrik Møller - overlæge på Gentofte Hospital og direktør og en af de seks kirurger på Herlev Privathospital.

»Der er ingen, der kan beskylde læger på Gentofte for at have henvist patienter til Herlev Privathospital. Det er patienterne selv, der vælger ud fra det, de finder på nettet og hører«, siger overlægen til Politiken.

Bent Larsen (V) siger, at han ikke forstår, at Gentofte Hospital ikke opererer flere patienter selv, når de har de dygtige læger. Til det siger hospitalsdirektøren til Politiken:

»Vi overvejer faktisk også i øjeblikket, om vi skal operere flere«.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Sygeplejerske

Sygeplejerskernes varslede strejke er udskudt for nu

Nemlig.com

Københavns Kommune beskylder firma bag Nemlig.com for underbetaling af chauffører

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere