Lang ønskeliste til ny transportminister

Vi er klar - bare kom med pengene! Sådan lyder det i kor fra en række nordsjællandske borgmestre til den nyudnævnte transportminister Magnus Heunicke

Han slog fredag til lyd for at bygge flere motorveje i Danmark, og det er der behov for i Nordsjælland, siger blandt andre Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) til Frederiksborg Amts Avis.

- Min første prioritering er helt klart færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen, og den prioritering tror jeg, at både Egedals og Ballerups borgmestre er enig med mig i. Der er simpelthen behov for at få fuldendt den forsømte finger, så vi kan udnytte det vækstpotentiale, der er i området, siger John Schmidt Andersen (V), der blandt andet også gerne ser en forlængelse af Hillerød-motorvejen fra Allerød til Hillerød og bedre vejforbindelse mellem Hillerød og Frederiksværk.

Hillerøds borgmester, Dorte Meldgaard (K), fremhæver, at Trængselskommissionen har peget på behovet for en motorvej nord for Allerød, hvor vejen i dag er motortrafikvej.

Gribskov Kommunes borgmester, Kim Valentin (V), arbejder for at få motorvejen helt til Helsinge. For hvis Gribskov Kommune skal kunne holde på børnefamilierne og øge tilflytningen, er det nødvendigt at komme bilkøerne ind til København til livs.

- Det ville sikre en meget større tilflytning af børnefamilier, hvis der var motorvej hele vejen, ligesom det ville sikre fastholdelse af familierne, der bor heroppe, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

På Kim Valentins ønskeliste er desuden en S-togslinje helt til Helsinge, og hvis det ikke kan lade sig gøre, ser han gerne, at togdriften på Gribskovbanen øges til hver 20. minut.

Den nye transportminister har også fået hænderne fulde med Kystbanen, som han skal til borgermøde om i Fredensborg lige efter vinterferien i næste uge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere