Lang fængselsstraf for få sekunders narko

Det skulle have været en lynhurtig narkohandel. Men politiet fulgte med, og nu vanker der hårde domme.

Selv om han kun bar sportstasken med narko i omkring 30 sekunder, så var det nok til at sende en ung mand hele seks et halvt år i fængsel.
- De unge, der overvejer, om de skal tjene nogle hurtige håndører på det her, skal altså vide, at et halvt minut kan være nok til at sende dem lang tid i fængsel, siger sagens anklager, Ulrik Sjølin, fra politiets bandeenhed Task Force Øst.
I alt blev fem mænd dømt ved Københavns Byret torsdag i en sag, der bedst kan beskrives som en helt uventet sidegevinst for politiet.
Det var under efterforskningen af en større hashsag, at Task Force Øst besluttede sig til at følge diskret med, da nogle af de mistænkte begav sig fra Sydhavnen i København til Valby.
Med sig havde de en sportstaske, der viste sig at indeholde knap seks kilo amfetamin.
Mens tasken skiftede hænder på vej mod sit bestemmelsessted fulgte politifolkene med og de forevigede de forskellige mellemmænd ved at fotografere dem i det skjulte.
De øvrige dømte er en 31-årig mand, der bar rundt på tasken i cirka fire minutter, og to andre, der nåede at have tasken i deres varetægt i 10 minutter. De fik hver især fem års fængsel.
Når sidstemanden fik en længere straf, selvom han kun havde hånden på amfetaminen i et halvt minut, så var det fordi, at han havde halvandet år stående "på kontoen" fra en tidligere sag.
Den sidste af de fem mænd, en mand på 48 år, blev ikke dømt for narkoen, men fik et års fængsel for at have en pistol liggende derhjemme.
To af de narkodømte valgte at tænke over, om de vil anke dommen, mens to andre modtog straffen.
Hovedsagen om hash kommer for retten i løbet af foråret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere