Landsby i aktion mod høj fart

Bilisterne sænkede farten gennem landsbyen Egøje ved Køge her til morgen som følge af en kontant beboeraktion, skriver DAGBLADET Køge.

»Har du slået nogen ihjel i dag?« Sådan lød et af de meget kontante spørgsmål, som mødte bilisterne på vej gennem landsbyen Egøje syd for Køge her til morgen, da beboerne iværksatte en aktion mod bilernes høje hastighed på Billesborgvej, som skærer igennem landsbyen.
Og skiltene med de klare budskaber som »Kan du tåle at se blod?« gik tilsyneladende rent ind hos bilisterne.
- Vi kan se en stor forskel. Folk har helt klart sænket farten her til morgen. Men mon ikke farten stiger igen, når vi piller skiltene ned her til formiddag, siger Line Bjerre og Jørgen Skovbo, som er blandt initiativtagerne til kampagnen.
Line Bjerre lægger ikke skjul på sin bekymring over at lade sønnen Mikkel færdes ved vejen, som hverken er udstyret med cykelsti eller fortov.
- Det er så uhyggeligt. Det var ikke det, vi havde drømt om, da vi flyttede hertil i sin tid. Der ligger en legeplads lige på den anden side af vejen, men jeg sender ham aldrig alene derover, fortæller hun.
- Lastbilerne er de værste. De kører rigtig stærkt gennem byen, og så er det også slemt i myldretiden, fortsætter Line Bjerre om situationen.
Ifølge Jørgen Skovbo ønsker beboerne en række vejbump, som skal få bilisterne til at sænke vejen gennem byen, samt dobbelt optrukne striber for at undgå overhalinger. Og endelig ville det være rart med en cykel- og gangsti, som kan gøre det mere sikkert at færdes i landsbyen for de bløde trafikanter.
Formanden for byrådets teknik- og miljøudvalg, Mikael Mogensen (S), har stor forståelse for problemet i Egøje, men han forklarer, at alle trafikønsker i hele kommunen prioriteres samlet til efteråret i forbindelse med den nye trafik- og miljøplan.
- Folk kører alt for stærkt alle vegne, så det undrer mig ikke, at det også er tilfældet i Egøje. Nu vil vi inden længe vurdere, hvor behovet er størst, forklarer han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere