Landets største fitnesskæde genåbner ikke mandag

Fitness World afventer retningslinjer fra myndighederne, før de kan fastsætte en dato for genåbning af deres centre i Danmark.

Træningshungrende kunder i landets største fitnesskæde, Fitness World, må væbne sig med yderligere tålmodighed, før de kan genoptage deres træning i kædens 175 centre.

Lørdag aften blev der ellers givet endeligt grønt lys fra regeringen og Folketingets partier om at udvide fase 3 af genåbningen.

Dette inkluderer også træningscentre, som allerede fra i morgen mandag vil kunne slå dørene op igen efter flere måneders coronalukning.

Fitness World oplyser dog i en pressemeddelelse, at de ikke åbner mandag. Kæden venter nemlig fortsat på de endelige retningslinjer fra myndighederne.

- Vi er meget begejstrede for nyheden om, at vi kan få lov til at åbne vores centre igen, men afventer de endelige retningslinjer, siger direktør i Fitness World Lars Frødstrup i pressemeddelelsen.

Kæden har endnu ikke fastsat en endelig dato for genåbningen. Genåbningen kan først planlægges i detaljer, når retningslinjerne kommer.

 - Vi ved, at mange danskere har ventet længe på denne mulighed og glæder sig til at komme tilbage til træningen, og vi glæder os utroligt meget til at tage imod dem og hjælpe dem tilbage i de gode træningsvaner, lyder det fra Lars Frødstrup.

Vil trække på erfaringer fra Schweiz

Fitness World lukkede dets centre i marts måned på grund af udbruddet med coronavirus.

I Schweiz har kæden dog for tre uger siden genåbnet alle sine 40 centre. Dette er sket i dialog med de lokale myndigheder, og erfaringerne fra Schweiz vil virksomheden trække på, når der genåbnes i Danmark.

Genåbningen kan dog først planlægges i detaljer og koordineres med de mere end 4.000 medarbejdere, der skal kaldes tilbage på arbejde, når de specifikke retningslinjerne foreligger, lyder det i selskabets pressemeddelelse.

- Vi har sammen med brancheorganisationen DFHO opstillet en række forholdsregler og retningslinjer for en sikker genåbning. Fokus er at passe på hinanden ved at vise hensyn, holde afstand og sikre en god hygiejne.

- Vi har god plads i vores centre til at sikre afstanden, kan lukke områder ned, og vi kan styre kapaciteten via vores systemer og indgange. Helt konkret har vi i Fitness World ligeledes udarbejdet et nyt rengørings-setup, intensiveret desinfektion, samtidig med at vi sikrer tydelig kommunikation og skiltning, siger Lars Frødstrup.

Oprindeligt skulle indendørs idræt herunder træningscenter først åbne i begyndelsen af august, da risikoen for smittespredning er særlig høj her.

Ifølge Fitness World træner omkring 10 procent af den voksne danske befolkning i kædens centre. I Danmark er der 175 centre, og selskabet har 4500 medarbejdere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere