Landets første affaldsfri skole ser dagens lys

Det skal være helt naturligt at sortere affald, spare på det og genanvende det. Og derfor skyder Husum Skole i dag, som den første i landet, gang i projekt 'Affaldsfri skole', skriver DR P4 København.

Projektet er et led i regeringens store affaldsplan 'Danmark uden affald', som blev præsenteret i efteråret, og skal få de yngste generationer til at tænke bæredygtigt som en naturlig del af deres hverdag.

- Det er vigtigt, at man får den her tankegang ind med modermælken fra man er lille, og måske ikke er låst så fast som vi voksne er, siger projektleder fra Københavns Kommune, Flemming Bauer til DR P4 København.

Københavns Kommune koordinerer projektet, og målet er, at erfaringer med affaldssortering, genanvendelse og større miljøbevidsthed blandt eleverne på Husum Skole på sigt skal spredes til resten af kommunens skoler.

Eleverne skal genanvende, sortere og reducere affald

Ifølge projektleder, Flemming Bauer fra Københavns Kommune, så skal eleverne arbejde med konkrete måder man kan genanvende, sortere og reducere skraldet på.

Men der er også et vigtigt uddannelsesaspekt i projektet i erkendelsen af, at det ikke er så lige til at komme affaldsproblematikken til livs.

- Det her har et kæmpe potentiale. Det giver eleverne mulighed for at arbejde med noget konkret og hverdagsnært, nemlig affald. Og samtidig har det globale perspektiver, altså hvordan får vi styr på vores ressourcer og får dem genanvendt i stedet for at spilde dem, siger han til DR P4 København.

Håbet er, at når ungerne får skrald under neglene som en naturlig del af hverdagen, så vil det senere i livet blive helt naturligt at tænke bæredygtigt i stil med regeringens skralde-målsætninger.

Projekt 'Affaldsfri skole' løber over de næste to til tre år på Husum Skole, og målet er at andre skoler skal drage nytte af erfaringerne fra herfra, i første omgang i København.

- Men i virkeligheden, så er vores fornemmelse, at det her kunne godt blive spredt ud over hele landet når vi kommer lidt længere, eller måske til resten af verden, for nu at tænke stort, siger Flemming Bauer til DR P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik