Lærere afleverer nøgler i Hørsholm

Aflever nøglerne inden påske. Så klar er meldingen til Folkeskolelærerne i Hørsholm.

Hørsholm Kommune Foto: TV2/Lorry

I Hørsholm Kommune skal folkeskolelærerne aflevere deres nøgler, inden de går på påskeferie. For selvom Danmarks Lærerforening i dag endnu engang mødes med KL for at fortsætte forhandlingerne i forligsinstitutionen, så vil kommunen være forberedt i tilfælde af lockout. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Inden vi går på påskeferie, skal vi aflevere vores nøgler på kontoret. Og hvis der ikke er nogen konflikt, må vi få dem igen efter påske, siger tillidsrepræsentant Jacob Søgaard Petersen fra Rungsted Skole.

Afleveringen af nøgler sker for at beskytte lærerne, siger direktør Kenneth Kristensen, Hørsholm Kommune.

- Der kan jo ske det, at konflikten forsvinder i den blå luft eller bliver udskudt, men vi er nødt til at tage udgangspunkt i, at der er risiko for lockout. Formelt set er lærerne ikke ansat, hvis de bliver lockoutet. Så egentlig skulle de både aflevere bøger, pc'er, adgangskort og nøgler. Men fordi vi grundlæggende stoler på vores lærere, så behøver vi ikke det, siger Kenneth Kristensen, om understreger, at kommunen har indgået en aftale med Allerød-Hørsholm Lærerforening om afleveringen.

Formand for overenskomstudvalget i Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, mener heller ikke, at kommunen tager forskud på lockouten.

- Jeg ser det ikke som brud på aftalereglerne. Det er jo en praktisk foranstaltning. Vi appellerer til, at man løser det i mindelighed, for det er jo ikke der, konflikten skal ligge, siger Gordon Ørskov Madsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik