Længere åbningstid koster jobs

Den sidste rest af lukkeloven falder væk 1. oktober og dermed er vejen banet for, at alle butikker kan holde åbent stort set døgnet rundt, hvis de lyster.

Begrænsningerne på åbningstiderne er løbende blevet liberaliseret, hvor det største skred skete i 2010. Det har dog ikke været uden problemer for de ansatte, når hele weekenden pludselig bliver lavet til arbejdstid, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg kan mærke, at det er et problem blandt medarbejderne. Hvad gør man med børnene, når man skal på arbejde om søndagen?, siger Lisbeth Dalgaard, der er formand i De Samvirkende Købmænd.

Hun driver selv en SuperBest i Hørsholm, hvor der de seneste par år har været medarbejdere, der har været nødt til at finde på noget andet at lave af den grund.

- Vi har haft faguddannede medarbejdere, som har været nødt til at søge over i andre sektorer, fordi de ikke kunne få det til at hænge sammen på hjemmefronten, siger Lisbeth Dalgaard til Frederiksborg Amts Avis.

Hun efterlyser derfor, at resten af samfundet følger med udviklingen.

- Jeg er spændt på, hvornår det møder accept i hele samfundet, så både daginstitutioner og offentlig trafik følger med, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere