Lægesjusk kan koste erstatning

Læger er ikke gode nok til at anmelde erhvervssygdomme, viser ny rapport. Og de manglende anmeldelser rammer medarbejdere hårdt, for en manglende anmeldelse kan gå ud over en erstatning. Det skriver Fagbladet 3F.

Læger skal anmelde det, hvis der blot er mistanke om, at en sygdom hænger sammen med patientens arbejde. Men 45 procent af de praktiserende læger har ikke anmeldt en erhvervssygdom de seneste 15 måneder. Det viser en ny rapport fra Arbejdsskadestyrelsen.
Samlet konkluderer rapporten, at der årligt er 2.000 erhvervssygdomme, som ikke bliver anmeldt. Og en manglende anmeldelse kan have store konsekvenser, for så kan patienten ikke få erstatning. Men for sen en anmeldelse er også et problem, da der ifølge rapporten ikke kan gives erstatning med virkning fra et tidligere tidspunkt end anmeldelsen.
Bestyrelsesmedlem i Lægeforeningen, Michael Dupont, har været med i den arbejdsgruppe, som står bag rapporten. Han erkender, at mange læger ikke får anmeldt erhvervssygdomme, som de skal. Han tror, at lægerne ganske enkelt ikke ved, at de skal anmelde en sygdom, hvis der er mistanke om, at det stammer fra arbejdspladsen. Derfor tror han også, at målrettet oplysning hjælper.
- Det kunne være en idé at kontakte dem, der ikke anmelder erhvervssygdomme og oplyse om reglerne, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere