Lægesjusk kan koste erstatning

Læger er ikke gode nok til at anmelde erhvervssygdomme, viser ny rapport. Og de manglende anmeldelser rammer medarbejdere hårdt, for en manglende anmeldelse kan gå ud over en erstatning. Det skriver Fagbladet 3F.

Arkiv Foto: TV2/Lorry

Læger skal anmelde det, hvis der blot er mistanke om, at en sygdom hænger sammen med patientens arbejde. Men 45 procent af de praktiserende læger har ikke anmeldt en erhvervssygdom de seneste 15 måneder. Det viser en ny rapport fra Arbejdsskadestyrelsen.
Samlet konkluderer rapporten, at der årligt er 2.000 erhvervssygdomme, som ikke bliver anmeldt. Og en manglende anmeldelse kan have store konsekvenser, for så kan patienten ikke få erstatning. Men for sen en anmeldelse er også et problem, da der ifølge rapporten ikke kan gives erstatning med virkning fra et tidligere tidspunkt end anmeldelsen.
Bestyrelsesmedlem i Lægeforeningen, Michael Dupont, har været med i den arbejdsgruppe, som står bag rapporten. Han erkender, at mange læger ikke får anmeldt erhvervssygdomme, som de skal. Han tror, at lægerne ganske enkelt ikke ved, at de skal anmelde en sygdom, hvis der er mistanke om, at det stammer fra arbejdspladsen. Derfor tror han også, at målrettet oplysning hjælper.
- Det kunne være en idé at kontakte dem, der ikke anmelder erhvervssygdomme og oplyse om reglerne, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik