Læger: Voldtægtsmand er ikke sindssyg

En 25-årig man er i dag kendt skyldig i flere sager om voldtægt og kidnapninger begået i København, ifølge lægeundersøgelserne viser manden ikke tegn på sindssygdom.

Den 25-årige, der blev anholdt siddende i sin bil i de tidlige morgentimer på Østerbro, skønnes at være til fare for andre mennesker, især kvinder.

Anklager Sidsel Klixbüll mener, at manden skal idømmes forvaring på ubestemt tid. I den forbindelse præsenterer hun de psykiatriske undersøgelser, der er udarbejdet i forbindelse med retssagen.

Lægeundersøgelserne viser, at manden har en IQ på 79. Han er socialt hæmmet og synes utilbøjelig til at knytte sig følelsesmæssigt til andre mennesker.

LÆS OGSÅ: Skyldig i flere voldtægter og kidnapning

Utilregnelig med personlighedsforstyrrelse

Undersøgelserne beskriver den 25-åriges reaktionsmønster som utilregneligt, og han synes at have en indre vrede, lyder det i undersøgelsen. Derudover mangler han evnen til selvindsigt.

Manden har desuden en manglende forståelse for andre mennesker, og det samlede testbillede peger mod en personlighedsforstyrrelse. Omvendt er der ikke tegn på sindssygdom.

Undersøgelsen anbefaler da også forvaring, da han skønnes at være til fare for andre mennesker - især kvinder.

Fem sager om voldtægt og kidnapning

Den 25-årige har gennem 7 måneder jagtet og voldtaget kvinder i den Københavnske natteliv.

Den første sag er 7. juli 2014 kl. 02:00 om natten. Manden forfulgte i sin bil en 25-årig kvinde fra Toftegårds Plads i Valby til Rosenhøj i Hvidovre. Her påkørte han kvinden, der var på cykel for at tvinge hende ind i sin bil. Det lykkes kvinden at løbe og tilkalde hjælp.

Den anden sag er fra 4. oktober 2014 kl. 00:30. Nær Emdrupvej i København greb den tiltalte fat i en 24-årig kvinde og tvang hende ind i sin bil. Herfra kørte han kvinden til et ukendt sted, hvor han holdt ind og voldtog hende i bilen. Herefter beordrede han kvinden om i bagagerummet. De kører et nyt sted hen, hvor overgrebene blev gentaget. Til sidst smed gerningsmanden kvinden af på en øde vej i Sydhavnen.

25. oktober 2014 kl. 04:50. I Urbansgade på Østerbro greb den 25-årige mand fat i en 20-årig kvinde, han truede hende på livet og tvang hende ind i bilen. Den 20-årige havde imidlertid held til at springe ud af bilen og flygte.

17. januar 2015 kl. 04.00. Under løftet om at ville køre hende hjem lokkede den 25-årige en 22-årig kvinde ind i sin bil ved Engelstedsgade på Østerbro. Han satte kurs mod et øde område ved Vasbygade i Sydhavnen, hvor han låste bilens døre, tvang hende til oralsex og voldtog hende.

8. februar 2015 kl. 02.20 En 18-årig kvinde blev i Svendborggade på Østerbro tvunget ind i en mørk bil. Herfra gik turen til Mindelunden i Hellerup, hvor den 25-årige mand udsatte den 18-årige for voldtægt og oralsex under trusler om at ville slå hende ihjel.

Udover forvaring, kræver anklageren også udvisning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere