Læger: Dreng er ramt af pølseforgiftning

Den 16-årige dreng, som var indlagt under mistanke om fødevarebåren botulisme, er testet positiv.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Det er botulisme - også kaldet pølseforgiftning - som har ramt en 16-årig dreng fra Københavnsområdet.
Det bekræfter Statens Serum Institut efter at have testet drengen.
Der har tidligere været mistanke om, at også en dansk kvinde havde fået fødevarebåren botulisme. Hun har dog kun haft lette symptomer, og mistanken er nu frafaldet.
Symptomerne på sygdommen kan være svimmelhed, synsforstyrrelser, synkebesvær, talebesvær og i øvrigt lammelser, herunder også af de muskler, der er vigtige for åndedrætsfunktionen, oplyser Fødevarestyrelsen.
Forgiftningen skyldes et neurotoksin (nervegift), der under uheldige omstændigheder kan dannes i madvarer. Botulismebakterien udvikler luft, når den vokser. Derfor vil en dåse med bakterien ofte bule ud i bund og låg.
Fødevarestyrelsen oplyser, at der er mistanke om, at forgiftningen kan stamme fra "Tofu" fra virksomheden Urtekram mindst holdbar til 26.04.2014 eller 10.05.2014 eller en vegetarisk postej af mærket Nutana, der er mindst holdbar til 25.04.14.
Urtekram har trukket produkterne tilbage fra markedet, og Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen arbejder fortsat med opklaringen.
Symptomerne på forgiftning med fødevarebåren botulisme viser sig normalt 12-36 timer, efter man har spist det giftige stof.
- Hvis man har købt et af produkterne, skal man indtil videre ikke spise det, og man kan levere det tilbage i den butik, det er købt, har Fødevarestyrelsen tidligere oplyst.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik