Læge i oprør - sætter praksis til salg

- I eftermiddag går jeg ned og sætter en seddel i mit vindue med teksten. »Praksis til salg for fire millioner kroner«. Det svarer til det, vi tre læger har brugt af vores privatøkonomi på vores praksis.

Det fortæller Gitte Vincents, der er praktiserende læge i Hvalsø, til DAGBLADET Roskilde umiddelbart efter, at Danske Regioner fredag morgen opsagde overenskomsten med de praktiserende læger med start 1. september og samtidig med at regeringen varslede, at et lovindgreb er på vej.

- Jeg gør det for at give et klart signal om, at vi ikke er ansatte af regionen. Vi har selv betalt for vores praksis, vores udstyr, vores edb-systemer og personale. Samtidig vil de bestemme præcis, hvad jeg skal lave. De vil have magten. Det vil jeg ikke være med til. Hvis de vil styre almen praksis, kan de ekspropriere os og eventuelt tilbyde os ansættelse som lønmodtagere, siger Gitte Vincents til DAGBLADET Roskilde.

Gitte Vincents er så træt af det hele, at hun er klar til at søge nye græsgange i udlandet.

- Jeg tager til Sverige. Når jeg går hjem fra arbejde i dag, vil jeg søge autorisation til at være læge i Sverige og Norge. De får det dobbelte i løn, og de mangler vist 2000 læger. Det tror jeg, at der er mange, der vil gøre. Så kan jeg nøjes med at arbejde der 14 dage om måneden, siger Gitte Vincents.