Læge hjalp fange på fri fod

En kendt læge, der er tiltalt for tyveri af malerier til to millioner kr., anklages nu også for at modtage hælervarer til gengæld for en falsk lægeerklæring.

Problemerne tårner sig op for en kendt læge, der er anklaget for at have bestilt stjålne malerier til en værdi af to millioner kr.

Lægen, hvis navn ifølge en retskendelse foreløbigt ikke må offentliggøres, anklages nu også for at have misbrugt sin stilling til at udstede en falsk lægeerklæring til en indsat i Vestre Fængsel.

Lægen faxede i sommer en erklæring til Vestre Fængsel om, at han havde tilset den indsatte, der var for syg til at vende tilbage til fængslet efter en orlov.

Ifølge anklageskriftet var det løgn og indbragte lægen to stjålne designerstole til en værdi af 40.000 kr. for ulejligheden.

Derfor kræves han nu frakendt retten til at være læge.

Ud over misbrug af stillingen står den midaldrende læge også anklaget for tre gange at have bestilt indbrudstyve til at stjæle kostbare malerier af den afdøde Cobra-maler Carl Henning Pedersen hos malerens enke på Frederiksberg og i en lejlighed i det indre København.

Malerierne har tilsammen en værdi af godt to millioner kr., og ifølge politiet var lægen i besiddelse af flere af dem, da han blev anholdt i sommer.

Lægen selv nægter sig skyldig. Det er endnu ikke afgjort, hvornår sagen skal for retten.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere