LA: Vuggestuesag kræver handling nu

Tilstanden i Københavns vuggestuer er forfærdende. Liberal Alliance vil straks have iværksæt en undersøgelse.

Pædagogerne i landets vuggestuer svigter de mindste, og børnene spilder derved deres barndom, konkluderer en ny ph.d.-afhandling. Derfor skal tilstanden i landets vuggestuer nu underkastes en uvildig undersøgelse. Det mener Lars Berg Dueholm, der er gruppeformand for Liberal Alliance i Københavns Borgerrepræsentation.

- Jeg er forfærdet. Jeg fik morgenkaffen galt i halsen og blev meget fortørnet over, at det virkelig er tingenes tilstand. At børnene bliver overladt til sig selv i den fri pædagogiks navn, siger Lars Berg Dueholm til Ritzau.

Små børn ned til 10-måneder bliver i høj grad overladt til sig selv og mødt af afvisning og ligegyldighed fra pædagogernes side, dokumenterer videooptagelser og godt 8000 observationer i ni vuggestuer i Storkøbenhavn.

- Danske vuggestuer er så elendige, at en stor del af dem burde lukkes, siger Ph.d. stipendiat Ole Henrik Hansen, der står bag undersøgelsen, til Berlingske.

Derfor vil Lars Berg Dueholm straks iværksætte en uvildig undersøgelse af tilstanden i de københavnske vuggestuer.

- Kvaliteten i Københavns vuggestuer skal underkastes en undersøgelse. Vi bliver nødt til at finde ud af, om det har noget på sig, og hvad vi så kan gøre ved det, siger han.

Selvom det endnu er tidligt at pege på en løsning, mener han ikke, at der nødvendigvis skal bruges flere penge på området.

- Jeg tror ikke, løsningen er flere pædagoger. Det er ikke antallet af pædagoger, der er afgørende for kvaliteten. Det er engagementet, menneskesynet og de fysiske rammer. Vi skal ansætte de rigtige ledere, dem der har engagementet og erfaringen, siger han.

Derfor mener han, at det både er lederen på de enkelte vuggestuer og kommunen, der står med ansvaret.

- Undersøgelsen er baseret på tal for hovedstaden, men jeg kunne godt forestille mig, at det går igen overalt i landet, men ansvaret og løsningen ligger ved kommunen, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik