Kystbanen: Fire stationer får færre tog

En ny plan for Kystbanen betyder, at der kommer halvtimes drift i stedet for 20 minutters drift på en række stationer.

Bor du ved en af Kystbanestationerne: Rungsted Kyst, Skodsborg, Vedbæk eller Klampenborg? Så kan du se frem til at der bliver længere imellem togene  i aftentimerne. Det er i hvert fald et af elementerne den fremtidige trafikplan for togene som er sendt i høring. De seks borgmestre fra de kommuner Kystbanen kører igennem, har nu sendt et brev til Transportminister Ole Birk Olesen, LA, hvor de anbefaler ministren at droppe den nye køreplan.

- Det tiltag vil bremse Øresundsregionens udvikling og vil være til stor gene for de 8,7 millioner årlige brugere af Kystbanen i Nordsjælland, skriver de seks borgmestre i brevet.

Et andet problem ved den nye plan er, at Kystbanen skal adskilles fra Øresundstogene. Det vil betyde, at der ikke længere kommer til at køre tog direkte fra Nordsjælland til Lufthavnen, men at passagererne skal skifte tog, når de skal ud og rejse.

- Det vil få store konsekvenser for borgerne i Nordsjælland, der således er tvunget til at skifte tog og kan betyde fravalg af den kollektive trafik, skriver borgmestrene i brevet til Transportminister, Ole Birk Olesen, LA.

 

De seks borgmestre skal nu mødes med ministeren for at drøfte den nye trafikplan på et møde på mandag. De seks borgmestre er: Benedikte Kiær, Helsingør (Kons) Thomas Lykke Pedersen, Fredensborg (Soc. Dem), Morten Slotved, Hørsholm (Kons), Hans Toft, Gentofte (Kons), Jens Ive, Rudersdal (Venstre) og Sofia Osmani, Lyngby-Taarbæk (Kons).

Se borgmestrenes brev her

Indtil videre er trafikplanen i høring, der er uvist hvornår den eventuelt kan blive vedtaget. Ændringerne fra 20 minutters til halvtimes drift kan komme til at træde i kraft fra 2022. Ifølge planen skal Kystbanen adskilles fra Øresundstrafikken 2027, som dermed bliver det tidspunkt, hvor rejsende fra Nordsjælland til Lufthavnen derfor må påregne at skulle skifte tog.
 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere