Kvinderne har magten i Solrød

Der er stadig flest slips på direktionsgangene i de danske kommuner, men sådan er det ikke i Solrød, skriver DAGBLADET Køge.

Her er to ud af tre topledere kvinder. Det viser en analyse, som tjenestemændenes fagforening FTF har fået udarbejdet. Den placerer Solrød på en førsteplads med 66 procent kvindelige topledere. På landsplan udgør de kvindelige ledere kun 49 procent.
Ifølge direktør Rita Pedersen, der har haft ansvar for hele børne-unge området i Solrød Kommune siden 2003, er det kommunens flade struktur og værdisæt, der har æren for den flotte placering i ligestillings-statistikken. I Solrød Kommune er der kun to ledelsesnivauer, og derfor vejer lederne af daginstitutionerne, som typisk er kvinder, tungt i statistikken.
- Vi mener, at der skal være tid til både job og familie, og så længe folk passer deres arbejde, så har de vide rammer til selv at tilrettelægge deres arbejde. Det er muligt, den fleksibilitet appellerer til mange kvinder, siger Rita Pedersen til DAGBLADET Køge.
Det er dog ikke et mål i sig selv at få flere kvinder på direktionsgangen, siger borgmester Niels Hörup (V).
- Det vigtigste for mig er, at vi har de rigtige ledere med de rigtige kvaliteter, siger borgmesteren til DAGBLADET Køge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere