Kvinder skamferes og sælges til sex

Forskellige netværk af menneskehandlere og bagmænd brændemærker systematisk kvinder, der bagefter bliver solgt som sexslaver til prostitutionsmiljøet i bl.a. Danmark. Morgenavisen Jyllands-Posten har interviewet og fotograferet flere brændemærkede afrikanske kvinder.

Kvinderne fortæller, at de er blevet brændemærket med brændejern, opvarmede barberknive og glødende vandrør af deres bagmænd. Overgrebene er sket for at markere et ejerskab og for at kunne identificere dem.
- Jeg besvimede, da jeg fik det, siger den 29-årige Tina fra Nigeria og blotter et ca. fem cm langt og ca. tre cm bredt brændemærke.
På Rigshospitalets brandsårsafdeling har overlæge Bjarne Alsbjørn og hans kolleger flere gange mødt brændemærkede, handlede kvinder, der er blevet tatoveret under tvang.
- Brændemærkning og tvangstatovering af kvinder eksisterer i allerhøjeste grad. Det er modbydeligt, men desværre også et meget udbredt fænomen. Vi ser det især på kvinder fra Afrika, men også på kvinder fra Sydøstasien, Irak og Middelhavslandene, siger Bjarne Alsbjørn, der har set Jyllands-Postens billeder og bekræfter, at det er brændemærker.
Københavns Politi har under afhøringer af afrikanske prostituerede bemærket, at flere af kvinderne er brændemærkede.
- Kvinderne vil sjældent fortælle os ret meget, men det er mit indtryk, at brændemærkerne skal signalere, hvem der "ejer" dem, siger vicepolitikommissær René Hansen, leder af Københavns Politis indsatsgruppe mod prostitution og kvindehandel.
Ifølge Udsatteenheden i Servicestyrelsen var der i 2007-2008 mindst 5.669 prostituerede i Danmark. Heraf ca. 2.500 udlændinge. Ingen ved, hvor mange af dem der er blevet brændemærket.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere