Kvindenetværk vil styrke bæredygtig karriere

Netværket Shenet South vil samle kvinder i Øresundsregionen om bæredygtig karriere og livsstil. De første møder i København og Malmø skal skabe indhold for fællesskabet.

Kvinder, der vil leve og arbejde bæredygtigt, kan fremover få inspiration og støtte hos ligesindede i netværket Shenet South, der netop er startet i Malmø og København.

For to uger siden mødtes 25 kvinder i Malmø og på det første danske møde torsdag aften i København var 15 kvinder samlet for at skabe de fælles indhold i et fællesskab, der skal samle ligesindede i Øresundsregionen. Over perlende vin og økologiske oste diskuterede de danske og svenske kvinder ønsker til arbejdsliv og livsstil.

"Vi kan give hinanden så meget og får endnu mere retur, fordi vi har hinanden," siger den danske medstifter Christa Wulff Sarby.

"Der er et uudnyttet potentiale på begge sider af Øresund for et netværk om arbejde og karriere," siger den svenske medstifter Johanna Olesen.

Shenet South er stiftet af fire svenske og danske kvinder fra begge sider af Øresund. Ambitionen er at få 400 kvinder til at deltage i fællesskabet med fokus på et bæredygtigt "liv med guldkant".

Det internationale kvindenetværk startede 1999 i Stockholm og har siden spredt sig til Singapore og Vilnius. På mødet i går aftes skulle kvinderne først præsentere sig for hinanden og fortæller om deres ønsker til fællesskabet.