Kunstkup på Det Kongelige Teater

Indbrudstyve forsvandt med fire malerier fra Det Kongelige Teater i København under et indbrud natten mellem mandag og tirsdag, skriver ekstrabladet.dk.

Malerierne blev i går fundet i en parkeret bil i Brøndby, som politiet holdt under observation. En 25-årig blev anholdt, da han satte sig ind i bilen.

To malerier af Wilhelm Marstrand, som Statens Museum for Kunst havde lånt ud til Det Kongelige Teater, var blandt udbyttet.

Det ene maleri af Wilhelm Marstrand, Ludvig Holbergs 'Barselsstuen' fra 1845, var for stort for tyvene, så de ødelagde maleriet delvist ved at skære det ud af rammen. Maleriet har en værdi på en kvart million kr.

I dag blev den 25-årige varetægtsfængslet for 11 dage i Københavns dommervagt. Han nægter og har forklaret, at han havde fundet malerierne, som han ville aflevere til politiet.

Statens Museum for Kunst oplyser, at konservatorer har tilset malerierne og nu er ved at undersøge dem nærmere.

- Vi forventer at kunne restaurere det maleri, der er blevet skåret ud af rammen. En del af lærredet sidder fast på rammen, så vores konservatorer mener, at det kan ordnes, siger Jakob Fibiger Andreasen fra museet til ekstrabladet.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere