Kunder frygter kup mod ukendt pengetank

En enerådig bestyrelsesformand, som har en nærmest hypnotisk magt over en stærkt bedaget bestyrelse, og som udnytter sin magt til at dræne selskabet for værdier. Beskyldninger om korruption, inkompetence, nepotisme og grådighed. En tidsfrist, der er ved at løbe ud for de folk, der kæmper for at bevare selskabet.

Foto: TV2/Lorry

Det kunne være manuskriptet til en film, men er tilsyneladende den skinbarlige virkelighed i det lille gensidige Forsikringsselskabet Brandkassen, skriver DAGBLADET Roskilde.

Formand for det 163 år gamle forsikringsselskab med en formue på cirka 70 millioner kroner er Bjørn Laugesen, Hvalsø. Han beskyldes af talrige folk omkring selskabet, blandt andre Per Madsen, Langtved, for at have lagt en plan for at nedlægge selskabet og score en stor del af dets formue til sig selv og sine familiemedlemmer.

Opfattelsen er, at han først har fået ændret vedtægterne, så formuen kun kan deles af kunder, der har været med i mere end 10 år, og derefter har gjort alt for at begrænse denne kreds mest muligt, så der - når og hvis det lykkes ham at nedlægge selskabet - bliver færrest muligt personer at dele formuen med. Det hele skal være støttet af en bestyrelse, der er marionetter for Bjørn Laugesen, som ifølge kilderne omkring selskabet har brugt sin magt til at fjerne alle, der stod ham i vejen.

Finanstilsynet har dog skredet ind og først fjernet en stråmand, som Bjørn Laugesen havde indsat som direktør, og siden pålagt selskabet at få nye vedtægter. Det ser Per Madsen og de øvrige oprørere som en mulighed for at vinde magten og deres selskab tilbage, men tiden er knap, for senest på torsdag skal kandidater til en ny delegeret-forsamling have meldt sig på banen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik