Kun overbygning på tre af Lejres 10 folkeskoler

Venstre i Lejre lægger nu op til debat om at samle al overbygning på kun tre af Lejres 10 folkeskoler. Det skal ske samtidigt med, at alle Lejres 10 folkeskoler bevares, inklusive tre små skoler. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Ideen går ud på at samle overbygningen på Lejres største skole, som er Hvalsø Skole, samt Allerslev Skole og enten Bramsnæsvigskolen eller Kirke Hyllinge Skole. Forslaget har været drøftet internt i partiet i flere omgange den senere tid.

- Vi ønsker at bibeholde alle 10 folkeskoler til og med 6. klasse. Vi vil tilskynde de mindre skoler til at skabe sig en fremtid som profilskoler. Vi vil gerne have den tryghed, der består i at bevare de små skoler, samtidig med at Lejre får større overbygningsskoler med et bredere og bedre tilbud til kommunens unge, siger tidligere borgmester Flemming Jensen (V) til DAGBLADET.

- Det er ingen skade til, at de unge skifter miljø og kommer ind på en større skole efter 6. klasse. De unge har godt af et skoleskift i den alder, tilføjer han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere