Kun ni elever i ny klasse

Når Gørslev Skole i Køge Kommune efter sommerferien skyder skoleåret i gang, så skal der kun siges goddag til ni nye elever i 0. klasse. Det fortæller DAGBLADET Køge.

Foto: TV2/Lorry

De ni elever skal danne deres egen klasse, og en klasse på den størrelse stiller nye krav til skolen. Det siger Per Skøt, der er leder af både

Skovboskolen i Bjæverskov og Gørslev Skole.

- 0. klasse er det sted, hvor en så lille klasse har mindst betydning, men på lidt længere sigt kræver en klasse med ni elever, at man stiller nogle krav til samarbejde mellem de forskellige klassetrin. Ellers kan man ikke skabe det rigtige pædagogiske og faglige indhold, siger Per Skøt.

Han peger på, at man ikke bare kan tage ni elever, lukke døren og sige, »her er en klasse«.

Det lave elevtal på Gørslev Skole får den politiske diskussion om kommunens skoler og en ny skolestruktur til at blusse op.

- Det er synd for de børn, at de starter i en klasse med så få elever. Vi politikere kan ikke være bekendt, at vi bliver ved med at stikke hovedet i busken, siger Socialdemokraternes politiske ordfører Thomas Kielgast, som er fortaler for færre skoler med et mere jævnt elevtal i Køge Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik