Kun lille risiko for voldtægt

Kvinder behøver ikke konstant at se sig over skulderen, når de går hjem alene, og forældre kan trække vejret roligt, når deres datter skal hjem fra byen. Risikoen for at blive trukket om bag en busk og voldtaget af en fremmed mand er nemlig meget lille. Det viser en gennemgang af tal fra Nordsjællands Politi, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foto: TV2/Lorry

De senere år er der kun sket yderst få af den type, som politiet kalder for fjernvoldtægter i Nordsjælland.
- Når der er episoder med grove voldtægter, det behøver ikke at være i Nordsjælland, skaber det uro og bekymring, også hos forældre heroppe. Men den reelle risiko for den type af voldtægter er minimal, siger Henning Svendsen, der er leder af Nordsjællands Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.
I 2008 fik Nordsjællands Politi 32 anmeldelser om voldtægt og voldtægtsforsøg. I 2009 var der 33 anmeldelser og sidste år var antallet af anmeldelser om voldtægt faldet til 22. Ud af det samlede antal inden for de tre år er der sket to-tre fuldbyrdede voldtægter og tre-fire voldtægtsforsøg, hvor offer og gerningsmand ikke kender hinanden.
Langt de fleste voldtægter sker, hvor offer og gerningsmand kender hinanden. Og det gør sagerne vanskelige at efterforske, forklarer Henning Svendsen.
- De typiske sager, vi ser, handler om piger i alderen 15-20 år, som møder en af modsat køn på et diskotek eller til en fest. De går hjem sammen, kysser og krammer og ender med at have et seksuelt forhold. Det var ikke det, hun ville, men hun får ikke sagt ordentligt fra. Når hun så fortæller, hvad hun har været ude for næste dag, siger omgivelserne, at det er da voldtægt, hvis hun ikke ville, siger vicepolitiinspektøren.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik