Kun få tider tilbage til vaccination i Region Sjælland: 'Vær tålmodige'

1.000 ud af 16.000 borgere i gruppe fem, som bor i Region Sjælland, er blevet vaccineret - nu er regionen ved at løbe tør for tider.

Det er ikke ligefrem nemt at få en tid til vaccination i Region Sjælland, hvis man hører til en af de grupper, der har fået en invitation.

Tværtimod meddeler regionen nu, at alle tider søndag er reserveret, mens der kun er få ledige tider tilbage i den kommende uge.

Blot i løbet af det seneste døgn er der blevet booket 5.500 vaccinationstider.

- Hvis borgere ikke kan få en tid lige nu, vil vi gerne opfordre dem til at være tålmodige – vi vaccinerer dem så hurtigt som overhovedet muligt i takt med, at vi får leveret vaccinerne fra Statens Serum Institut.

Det siger Hanne Schjønning, der funktionschef for Det nære sundhedsvæsen og driftsansvarlig for teststederne i Region Sjælland, til TV 2 Lorry.

Hanne Schjønning oplyser, at regionen generelt oplever, at borgerne er gode til at dukke op til den tid, de har booket:

- Vi oplever at borgerne er rigtig søde til at komme til deres tider. Det viser en forståelse af, at de godt godt ved, hvor vigtigt det er, lyder det.

Hold øje med e-boks - og book så snart det er muligt

16.000 borgere i Region Sjælland, der tilhører gruppe fem, har de seneste dage modtaget en invitation fra Statens Serum Institut til at blive vaccineret.

Gruppe fem er udvalgte personer, der har en tilstand eller sygdom, som medfører øget risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, skulle de blive smittet med Covid-19.

Se her, hvilken gruppe du tilhører i vaccinekøen

De opfordres derfor til at holde ekstra øje med deres postkasse og e-Boks, oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse:

- Nogle borgere har allerede modtaget invitationen, mens andres er på vej. Det kan desværre godt tage et par dage, før både breve og e-breve kommer frem, fortæller direktør i det nære sundhedsvæsen, Trine Holgersen.

Når borgerne modtager invitationen, opfordres de ligeledes til at booke en tid hurtigst muligt - når der vel at mærke er ledige tider. Tiderne bliver dog opdateret løbende, i takt med at vaccinedoserne bliver leveret til Region Sjælland.

Region Sjælland har indtil nu vaccineret cirka 1.000 ud af de 16.000 borgere i gruppe 5.

Region Sjælland er ikke den eneste region, der er løbet tør for tider til vaccinationerne. Også Region Hovedstaden kæmper med de manglende tider.

Her forventer man, at der kommer flere tider i løbet af den kommende uge.

Sådan bestiller du tid til vaccination

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccineret i Region Hovedstaden

20201227-104249-L-1920x1280we

Se listen: I disse kommuner kan borgere over 85 år corona-vaccineres hos egen læge

Udviklingshæmmede danner band

playUdviklingshæmmede danner band under isolation: "Det giver rigtig meget glæde"

20210304-142458-L-1920x1300we

Minister til festivaler og store events: Planlæg forsigtigt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere