Kulturværfts-byggeri giver ny mega-regning

18,9 millioner kroner! Så stor er den tillægsbevilling, som Økonomiudvalget bliver stillet overfor på næste møde. Bevillingen er nødvendig for færdiggørelsen af Kulturværftet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.      

Foto: TV2/Lorry

I september kunne Frederiksborg Amts Avis afsløre, at byrådsmedlemmerne under et budgetseminar var blevet præsenteret for en kommende ekstra-regning i størrelsesordenen 14 millioner kroner for byggeriet af Kulturværftet.

Budgettet var oprindelig på 290 millioner kroner, og indtil september havde det » kun været nødvendig med en ekstrabevilling på fem millioner kroner. Nu er regningen imidlertid landet på politikernes bord, og siden september i år er ekstraregningen blevet 5,9 millioner kroner større. For på næste møde i økonomiudvalget bliver medlemmerne nemlig præsenteret for en ansøgning om en tillægsbevilling på 18,9 millioner kroner. En ansøgning, som bliver nærmest umulig at afvise, hvis byggeriet skal gennemføres.

- Det er bestemt ikke nogen behagelig besked, men det er for sent at vende om. Ser man helt overordnet på budgetoverskridelsen, så er den heller ikke katastrofal set i forhold til store anlægsprojekter generelt, hvis man altså havde en almindelig god økonomi i kommunen, siger borgmester Johannes Hecht-Nielsen(V) til Frederiksborg Amts Avis.
Problemet er imidlertid, at pengene skal hentes fra kommunens slunkne kassebeholdning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?