Kulturværft giver ny chok-regning

Helsingørs nye vartegn Kulturværftet overskrider endnu en gang budgettet.

Helsingørs nye vartegn Kulturværftet overskrider endnu en gang budgettet. Frederiksborg Amts Avis kan i dag afsløre, at politikerne for lukkede døre er blevet præsenteret for en ny budgetoverskridelse på 10 millioner kroner.
      Det kommer til at koste millioner, at Helsingør Kommune valgte at indvie Kulturværftet på havnefronten 10. oktober klokken 10 i 2010 og sætte huset i drift selv om byggeriet hverken var helt eller halvt færdigt. Det kom ifølge Frederiksborg Amts Avis' oplysninger frem på et møde for lukkede døre i Kulturværftets styregruppe onsdag, hvor medlemmerne blev præsenteret for en budgetoverskridelse på 8,5 millioner kroner.
Imidlertid steg den skønnede budgetoverskridelse med endnu en million kroner allerede op til weekenden på et budgetseminar for byrådets medlemmer. Der lød regningen nemlig på intet mindre end lidt over 9,9 millioner kroner.
      Frederiksborg Amts Avis erfarer, at udgifterne blandt andet skyldes, at hovedindgangen i form af en svingdør skal bygges totalt om, da den ikke kan holde kulden ude om vinteren. Mest absurd, så var der heller ikke taget højde for, at Kulturhusets fuldstændig dominerende glasfacade skulle kunne pudses af en vinduespudser. Derfor skal et større beløb nu også bruges på at lave såkaldte flyvemærker, så vinduespudserne kan arbejde klare opgaven.
      Flere politikere frygter, at den nye budgetoverskridelse ikke er den sidste i rækken i forhold til projektet, hvor der medregnet den nye overskridelse på budgettet ifølge de officielle tal er blevet brugt 332,5 millioner kroner. Det skal ses i forhold til en oprindelig bevilling i 2008 på 290 millioner kroner.