Kulturminister glad for udspil fra Klaus Bondam

Københavns Teknik- og Miljøborgmester Klaus Bondam foretog i dag en kovending i sagen om en parkeringskælder ved Skuespilhuset i København. Det glæder kulturminister Carina Christensen.

Hidtil har Klaus Bondam og et flertal i Københavns Borgerrepræsentation afvist en parkeringskælder, og det har ført til en bitter strid mellem kommunen og staten. Nu foreslår Bondam selv, at der etableres en parkeringskælder i tilknytning til Skuespilhuset. Antallet af parkeringspladser i kælderen vil dog blive modregnet i antallet af parkeringspladser på gadeplan i kvarteret omkring Skuespilhuset, da Klaus Bondam ikke vil have flere parkeringspladser i byen.
Klaus Bondams forslag kommer for at undgå et langtrukkent juridisk opgør med staten, der har krævet, at der gives tilladelse til en parkeringskælder, og kulturminister Carina Christensen er glad for de nye toner. Til TV2/Lorry siger hun:
- Jeg synes, det er rigtig fint, at Københavns Kommune kommer på banen i den her sag. Den har jo ligget død et godt stykke tid, og jeg er selvfølgelig også meget optaget af, at man finder en god løsning, når det gælder parkeringsforholdene og arealerne omkring Skuespilhuset og Operaen.
Kulturministeren mener dog, det er for tidligt at sige, om sagen mellem Københavns Kommune og staten er slut.
Klaus Bondam skal nu samle et flertal for parkeringskælderen. Som Bondam selv har også SF og socialdemokraterne været imod ideen. Med Bondams udmelding vil socialdemokraterne ifølge partiets ordfører i Københavns Borgerrepræsentation, Anne Vang, mødes med SF og diskutere situationen.
Fra Venstres leder i København, Kultur- og Fritidsborgmester Pia Allerslev, er til gengæld begejstret.
- Jeg glæder mig rigtig meget over, at Klaus Bondam nu har set lyset, så vi kan få fjerne den her skamplet foran Skuespilhuset, så der er pænt og ordentligt. Så længe der ikke bliver nedlagt flere parkeringspladser, end der bliver oprettet, så kan vi godt leve med den løsning, siger Pia Allerslev til TV2/Lorry.
De konservative og Dansk Folkeparti er mere skeptiske overfor ideen om at nedlægge parkeringspladser i kvarteret, men de støtter en parkeringskælder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere