Kritisk journalist vil politianmelde DSB og pr-bureau

Lars Abild vil melde DSB og pr-bureau til politiet, efter de har udvekslet oplysninger om Abilds sygdom.

Foto: TV2/Lorry

Flere eksperter vurderer, at det er ulovligt, at pr-bureauet Waterfronts direktør Lars Poulsen har sendt en mail med fortrolige oplysninger om den

kritiske journalist Lars Abilds sygdom.

Læs også: Transportminister rystet

Derfor vil Lars Abild nu melde Waterfront og DSB til politiet, siger han til DR Nyheder.

- Da jeg så den her udvikling i aftes, blev jeg ked af det og forarget. Jeg har tænkt mig at gå til en advokat og Datatilsynet og lave en politianmeldelse, siger Lars Abild.

Det sker, efter datatilsynet har vurderet, at udvekslingen af de følsomme oplysninger om Lars Abilds sygdom er ulovlig. På den baggrund har Datatilsynet opfordret journalisten til at henvende sig til tilsynet, som så kan tage sagen op.

Ifølge direktør i Datatilsynet, Janni Kristoffersen, kan en ansat som hovedregel kan forvente, at arbejdsgiveren ikke udleverer private oplysninger til andre.

- Som ansat har man en berettiget forventning om, at oplysninger ikke uden videre bliver videregivet, med mindre man har accepteret det eller har givet tilladelse til at udlevere dem, siger hun til DR Nyheder.

Juraprofessor: Det er ulovligt

Også juraprofessor Peter Bluhme fra Københavns Universitet vurderer, at det er ulovligt.

Pr-bureauet Waterfront sendte personfølsomme oplysninger om den kritiske DSB-journalist Lars Abild i en e-mail til DSB. Lars Abild kæmper med en sygdom, som titusindvis af andre danskere også har.

I en mail til underdirektør i DSB Peder Nedergaard skriver Waterfronts direktør, Lars Poulsen, den 6. august 2012 blandt andet:

- Sygdommen betyder, at han ikke kan passe et almindeligt job med faste arbejdstider, og det har gjort ham bitter.

Lars Abild selv er rystet over, at hans personlige oplysninger er blevet videregivet til DSB.

- Han skriver, at jeg tager stærk medicin, men han aner ikke, hvilken medicin jeg får, og hvordan den påvirker mig, siger han til DR Nyheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik