Kritikken hagler ned over vaccine-hjemmeside: "Det har udviklet sig til et cirkus"

Lange ventetider og dårlig brugervenlighed. Både borgere og politikere kritiserer nu hjemmesiden vacciner.dk. Danske Regioner siger, at de arbejder på højtryk for at løse problemerne.

3 timer.

Så lang har ventetiden været for flere borgere, der har forsøgt at bestille en tid til vaccination på vacciner.dk - og når de så er kommet så langt, så er der ingen garanti for, at der også er ledige tider.

quote Jeg synes, det her har udviklet sig til lidt af et vaccine-cirkus.

Line Ervolder (K), medlem af Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden

Fredag sendte Statens Serum Institut en vaccineinvitation til 42.000 borgere i Region Hovedstaden og 16.000 i Region Sjælland.

Mange af dem oplever lange køer for at komme ind på sitet blot for at konstatere, at der ikke er nogen ledige tider til vaccination:

- Hvis man allerede ved, at der ikke er nogen vaccinetider, det øjeblik, man går ind på hjemmesiden, så er der ingen grund til at lade 20.000 mennesker vente. Du burde allerede der blive adviseret om, at der ikke er flere tider nu, men at man kan prøve igen senere, siger Torben Wahlers, der bor i Humlebæk, til TV 2 Lorry.

Og han bliver bakket op Karsten Jacobsen fra Roskilde:

- Er det så lykkedes at få en tid til vaccination? Det er det ikke. Vi har prøvet nogle gange i går og i dag, og der er ingen ledige tider overhovedet. Det, jeg savner, er en oversigt fra start, hvor man får at vide, om der er tider, og eventuelt hvor mange tider, der måtte være, siger han.

"Har udviklet sig til et vaccine-cirkus"

Som borger, der skal bestille tid på hjemmesiden, er man nødsaget til at klikke sig ind på hvert enkelt vaccinationssted, på hver enkel dato, for at finde en ledig tid.

Det skaber en masse unødig trafik på hjemmesiden og ikke mindst meget lange ventetider.

Og den manglende brugervenlighed på vacciner.dk får politikere i Region Hovedstadens Sundhedsudvalg til at kritisere opbygningen af hjemmesiden. De mener også, at den ikke giver et hurtigt overblik over ledige vaccinationstider.

- Jeg synes, det her har udviklet sig til lidt af et vaccine-cirkus. Vi kunne godt tænke os en knap, hvor der står: 'Vis mig den første ledige tid,' og så kan man springe frem til den. Det er en simpel løsning og en meget brugervenlig løsning, så det ser vi gerne, siger Line Ervolder (K), medlem af Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.

Det er Sundhedsministeriet i samarbejde med Danske Regioner, der har ansvaret for hjemmesiden vacciner.dk. 

TV 2 lorry har i dag været i kontakt med Danske Regioner, der skriver, at de i samarbejde med Sundhedsministeriet arbejder på højtryk for at forbedre brugervenligheden på hjemmesiden:

'Blandt andet forventes det, at det snart bliver muligt for borgerne at få vist, hvor og hvornår den næste ledige tid er, så borgerne ikke behøver at klikke sig ind på den enkelte dag for at se ledige tider,' lyder det i svaret.