Kritik: Medier overser de upolitiske muslimer

Hver fjerde danske muslim går jævnligt i moskéen, og langt hovedparten af de, der går til fredagsbøn, besøger moskéer, der sjældent udtaler sig politisk.

Moskéer som Grimhøjmoskéen i Aarhus eller Islamisk Trossamfund på Dortheavej i København får megen taletid i medierne, men de samler kun en ganske lille del af de skønsmæssigt 250.000 danske muslimer. Det skriver Kristeligt Dagblad.

En kortlægning af danske muslimer, som adjunkt og religionssociolog Brian Arly Jacobsen fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet har offentliggjort i bogen "Yearbook of European Muslims 2014", viser, at de tyrkiske trossamfund samler flest muslimer i Danmark.

Samtidig viser en undersøgelse af muslimer i Aarhus, offentliggjort af Aarhus Universitet i 2013, at hver fjerde muslim kommer i moskéen en gang om måneden eller mere. Til sammenligning viser en undersøgelse fra EU's forskningsinstitution Europe Social Survey, at op mod hver 10. dansker går i kirke en gang om måneden eller mere.

"Når jeg holder foredrag, bliver mange meget overraskede over, at Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse er den største muslimske organisation herhjemme. Det viser, at der er en blind vinkel i dækningen af danske muslimer. Ligesom danske præster vil de tyrkiske imamer ikke komme med kontroversielle holdninger som for eksempel moskéen på Grimhøjvej i Aarhus. Omvendt er det interessant, hvad de tyrkiske moskéer melder ud, fordi de repræsenterer langt flere muslimer," siger Brian Arly Jacobsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere