Kritik af kommunalt nøl på isen

Forløbet omkring afviklingen af DM i isbåd på Arresø denne weekend, hvor isen var lukket land for tilskuerne på førstedagen, men hvor færdsel først blev tilladt søndag, hvor sejladserne i øvrigt måtte aflyses, får nu formanden for Friluftsrådet i Nordsjælland, Poul Erik Petersen, til at kritisere den kommunale indsats omkring godkendelse af nordsjællandske søer til færdsel på isen, skriver Frederiksborg Amts Avis. Med en ny politiforordning i Nordsjællands politikreds er det nu kommunerne der skal godkende færdsel på isen og sætte skilte op om åbne skøjtesøer.
- En isvinter, hvor man kan gå eller stå på skøjter på isen, er lige så meget friluftsliv som en tur i skoven om sommeren. Vi har måske isvinter hvert femtende år, og så gælder det altså om at handle hurtigt, så familierne kan få naturoplevelser, som deres børn vil huske mange år frem. Jeg mener forløbet viser at nogle kommuner har været uforberedte på den situation, at de har skullet sætte ressourcer af til at foretage ismålinger og sætte skilte op. De penge burde være der på linje med penge til at anlægge stier og andre grønne tiltag. Det er uanstændigt, at et arrangement som DM hang i en tynd tråd, siger Poul Erik Petersen. Han mener vinteraktiviteter som skøjteløb har lige så stor betydning for folkesundheden som sommeraktiviteter.
- Jeg tror kombinationen af en ny politiforordning og nye byråd har gjort at embedsværket har trykket sig ved at påpege, at der mangler penge og ressourcer til at åbne søer for færdsel. Men når vi endelig har en isvinter, så må kommunerne altså finde pengene, som finder penge til saltning af veje, siger Poul Erik Petersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere