Kritik af hjemløse-indsats

Politikerne i København er ikke lykkedes med at nedbringe opholdstiden på herberger.

-En eklatant fiasko.

Så klar er meldingen fra formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Preben Brandt, omkring Københavns Kommunes forsøg på at nedbringe opholdstiden for hjemløse på herbergerne i hovedstaden.

I gennemsnit opholder de hjemløse sig 182 dage på herbergerne, viser tal fra rapporten 'Status for Pejlemærkerne i 2013', og det er langt fra politikernes mål om at få nedbragt tallet til 136. Siden 2009 faldt tallet gennem et par år fra 159 dage, men siden 2011 er det gået den gale vej. Derfor mener Preben Brandt, at politikerne er mislykkedes med deres indsats:

-Politikerne bør skamme sig over, at det er gået sådan, når man nu har fået ekstra penge til at lave en særlig indsats. Det burde selvfølgelig slet ikke været gået på den måde, lyder det fra Preben Brandt til DR København.

Men den betragtning er Enhedslistens afgående socialborgmester Mikkel Warming ikke enig i:

-En fiasko er noget, hvor man ikke har gjort, hvad man kunne. Vi har gjort, hvad man kunne for at prøve at få folk ud, det er bare ikke muligt at skaffe boliger, som folk har råd til at betale. Det er enormt ærgerligt og problematisk. Men en fiasko er i min bog noget, hvor man kunne have gjort en forskel - vi har forsøgt og forsøgt og forsøgt, siger Mikkel Warming til DR København.

I rapporten bliver der peget på manglen på billige boliger og en lille stigning i antallet af hjemløse som nogle af årsagerne til den stigende opholdstid på herbergerne.

Ifølge Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, er det vigtigt, at hjemløse ikke opholder sig unødigt lang tid på herberger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere